Leksikon > Haven > Legepladser > Udendørs legeredskaber til legepladser for børn

Udendørs legeredskaber til legepladser for børn

Det er legeredskaberne der gør en legeplads underholdende for børnene. Typiske legeredskaber på en almindelig legeplads er fx. sandkasser, legehuse, gyngestativer og klatrestativer.

Materialer

KlatrestativDe fleste legeredskaber af træ fremstilles i dag af robinia træ, der har en levetid på over 30 år uden behandlig. Alternativt anvendes eg og gran. Tidligere var det almindeligt at benytte trykimprægneret træ, men pga. miljøfaren anvendes det ikke længere.

Udover træ anvendes diverse rustfrie komponenter, tov og lignende. Legeredskaber kan fx. placeres på en konstruktion af stål, så træet ikke har direkte kontakt med jorden. Hvis der robinia træ er det dog ikke så vigtigt at undgå kontakt, da det er en meget holdbar træsort.

Unikke legeredskaber

Unikke legeredskaberDe fleste legeredskaber i Danmark er seriefremstillede og ligner hinanden, men det er også muligt at købe modeller som er helt unikke. Der findes et par firmaer der tegner og bygger alskens fantasifulde legeredskaber, så de fx. kan skabe legepladser med et specifikt tema (kæmpe ridderborg, månelanding eller måske et strandet skib).


Skriv en kommentar