Leksikon > Byggeri > Træhuse > Træhuse, billige priser og forskellige modeller

Træhuse, billige priser og forskellige modeller

TræhusTræhuse bliver mere og mere populære i Danmark. Tidligere skulle alt bygges af mursten eller beton, men i de seneste år er der heldigvis mange der har fået øjnene op for at træhuse er billigere end traditionelle huse og at træhuse har et bedre indeklima.

Inden du går i gang med at bygge et træhus skal du naturligvis overveje hvor stort det skal være og hvilke type træhuse du foretrækker.

Det kan så absolut betale sig at bygge stort fra starten af, da prisforskellen mellem små og store træhuse er relativt lille. Hvis du bygger stort vil gensalgsværdien af dit træhus også være større, da der er mangel på store huse mange steder i landet (fx. omkring København).

Prisen på træhuse varierer alt efter byggefirma og størrelse, men en god guideline er at regne med omkring en million for 100 kvadratmeter færdigbyg (excl. byggegrund). Den endelige pris er naturligvis også afhængig af finish og detaljer, som du kan vælge med når du bygger et træhus.

De fleste træhuse er enten 1-planshuse eller 1½-planshuse. Såvidt vi ved er der ingen byggefirmaer som har færdige modeller for 2-planshuse af træ, men det kan sikkert godt lade sig gøre hvis man er villig til at betale for det.

Personligt foretrækker vi et 1½-planshus, da det giver mulighed for nogle store smukke rum med højt til loftet. Hvis du bestiller kataloger hjem fra de forskellige byggefirmaer er der masser af billeder af træhuse med den slags rum. De fleste byggefirmaer tilbyder katalogbestilling via deres hjemmesider.


Skriv en kommentar