Leksikon > Byggeri > Brændeovne og pejse > Skorstensfejer pris, hjælp og vurdering

Skorstensfejer pris, hjælp og vurdering

Hvis du har en brændeovn eller på anden måde benytter din skorsten skal du have besøg af din lokale skorstensfejer. Det er et krav at skorstensfejeren kommer mindst en gang om året og fejer din skorsten, men i det mindste er det relativt billigt ifht. andre slags håndværkere. For almindelige parcelhuse koster fejning af en skorsten oftest under 100,- kr og fejning af kortere røgrør omtrent det samme.

En skorstensfejer laver også andet end at feje skorstene. En stor del af hans arbejde er at rådgive du og jeg om skorstene og brændeovne.

Din lokale skorstensfejer kan fx.:
- Hjælpe dig med at forstå og overholde bygningsreglementet.
- Vurdere mulighederne for montering af en brændeovn eller skorsten.
- Vurdere din installation af en brændeovn eller lignende.
- Vurdere din skorsten efter fx. en skorstensbrand.

Det er også skorstensfejeren der tager sig af at tilmelde din brændeovn til kommunen og kontoret for ejendomsskatter. Dette gør han somregel automatisk efter at han har været ude og vurdere din installation af en brændeovn.

Husk iøvrigt at alle ovne har forskellige sikkerhedskrav, så det er en god ide at kende til mulighederne i dit hus inden du køber en brændovn. Som sagt kan din lokale skorstensfejer hjælpe dig med dette og meget andet.


2 kommentarer til “Skorstensfejer pris, hjælp og vurdering”

  1. Henrik Schneider skriver:

    Hvis jeg selv køber udstyr til Skorstensfejning, og foretager fejning 1gang årligt, vil jeg derved da opfylde lovens krav?

    /Henrik Schneider

  2. martin skriver:

    NEJ ! da det kun er en uddannet skorstensfejer må udføre arbejdet.

Skriv en kommentar