Leksikon > Byggeri > Brændeovne og pejse > Regler for montering af skorstene

Regler for montering af skorstene

SkorstenDer er en del ting du skal være opmærksom på omkring skorstene, da bygningsreglementet stiller en masse krav til dimensioneringen og placeringen af skorstene. Kun ved at følge alle kravene i bygningsreglementet opnår du en sikker placering af din brændeovn, så du undgår at starte en ildebrænd i dit hjem.

Det vigtigste krav er at din lokale skorstensfejer skal godkende installationen af din brændeovn og dens forbindelse til din skorsten. Uanset om du lige har fået en ny brændovn eller har udskiftet en eksisterende skal du meddele det til din lokale skorstensfejer, der så vurdere din installation og tilmelde den til kommunen og kontoret for ejendomsskatter.

Underligt nok er der i bygningsreglementet ingen mindstehøjde for skorstene. Kravet er derimod at en skorsten er så høj at der er tilfredsstillende trækforhold og røgafkast, så din brændenovn kan brænde rent og naboerne ikke bliver generet af røg. Iflg. foreningen for skorstensfejere er en god højde for skorstene 60-80 cm over tagryggen.

Reglerne for skorstene er anderledes hvis du bor i et hus med stråtag. I det hele taget bør du læse nærmere om reglerne hos foreningen for skorstensfejere og kontakte din lokale skorstensfejer hvis du er det mindste i tvivl om noget.

Det er meget vigtigt at du tilslutter din brændeovn korrekt til skorstenen. Hvis du gør det forkert kan du risikere at komme i livsfare fordi det hele kan sprænge i luften.

I de fleste danske parcelhuse er skorstenen lavet af sten, men inden for de senere år er også stålskorstene blevet populært. Den store fordel ved stålskorstene er at de er lettere at montere end almindelige skorstene.


Skriv en kommentar