Leksikon > Kæledyr > Krybdyr > Køb og salg af gekkoer, leguaner og kamæleoner

Køb og salg af gekkoer, leguaner og kamæleoner

KamæleonDer er mange dyr, som er de fødte forvandlingskunstnere. En af dem er kamæleonen, som kan skifte farve, når den for eksempel er parat til at parre sig, og ikke nok med det. Den kan også bruge øjnene uafhængigt af hinanden. Ja, det ser næsten ud, som om den har øjne på stilke, når den vender og drejer dem i alle retninger for at se, om der er et bytte i nærheden. Dens lange tunge kan foldes ud og blive mere end dobbelt så lang som den selv, så den kan ramme sit bytte, som tror, det sidder sikkert og på lang afstand af kamæleonen.

kamæleoner er nogle af de krybdyr, som er sværest at passe rigtigt. De æder meget store mængder af insekter og egner sig ikke for nybegyndere, der bare skal have et spændende dyr at kigge på.

leguaner kan blive ret store, så man skal ikke lige “krybe til” at købe en lille sød fyr i den tro, at den kan gå i et lillebitte terrarium i stuen hele sit liv. Deres kraftige haler kan bruges til at slå med, hvis de føler sig truet, så det gælder om at holde sig uden for deres rækkevidde, hvis de bliver bange.

gekkoer kan fås i rimelige størrelser, men kan blive ret aggressive, så man risikerer at få et ordentligt bid.

Det kan derfor anbefales at melde sig ind i en forening for krybdyrinteresserede og få gode råd af andre, som har holdt krybdyr længe. Så risikerer man ikke at købe en gekko, en leguan eller en kamæleon, som man på længere sigt fortryder at have anskaffet sig. Levende væsener skal passes og plejes forsvarligt. Så hvis man ikke kan tilbyde et krybdyr de optimale forhold, er det bedre at købe en kat.


3 kommentarer til “Køb og salg af gekkoer, leguaner og kamæleoner”

 1. michelle skriver:

  der er et billede af en kamaeleon øvrest på denne side. det jeg så gerne vil vide er hvad det er for en

  http://www.appa.dk/koeb-og-salg-af-gekkoer-leguaner-og-kamaeleoner/

 2. Mads skriver:

  Jeg ved desværre ikke hvad slags kamæleon det er.

 3. ea skriver:

  lol. så det er ligemeget at man ikke passer og plejer katten forsvarligt så..

Skriv en kommentar