Links


Leksikon > Diverse > Bleer > Inkontinens bleer til voksne

Inkontinens bleer til voksne

Næsten en halv million danskere har inkontinens, dvs. vandladningsproblemer. Det betyder for mange, at de er nødt til at bruge inkontinens bleer til daglig.

Hvis du skal købe inkontinens bleer, så skal du først finde ud af, om der er tale om let, middel eller svær inkontinens. Alt efter behovet er der nemlig forskel på hvilke slags bleer du skal købe.

Typisk siger man, at let inkontinens svarer til, at der lækkes en smule urin ved fysisk aktivitet. Bleer til let inkontinens er derfor små, faktisk ikke meget større end et almindeligt bind til kvinder.

Middel inkontinens svarer til, at man ikke altid når, at lade vandet i tide. Bleer til middel inkontinens ligner almindelige bleer i voksen størrelse.

Svær inkontinens svarer til, at man ikke har kontrol over blære og tarm. Bleer til svær inkontinens ligner, ligesom bleer til middel inkontinens, almindelige bleer i voksen størrelse.

Hvis der er tale om middel eller svær inkontinens, så findes der bleer i forskellige udformninger. Du kan fx. købe inkontinens buksebleer og bleer der er formet til at placeres i underbukserne. Bleer til let inkontinens er altid formet som bind der placeres i underbukserne.

Når du køber inkontinens bleer til voksne, så skal du huske at sikre dig, at bleerne binder lugten. Det kan fx. ske ved at bleerne absorberer væsken og omdanner den til gele. Hvis væsken omdannes til gele, så føles bleen iøvrigt også tørrere end hvis væsken var forblevet væske.

Langt de fleste mærker binder lugten, men det er alligvel vigtigt at du sikrer dig dette. På den måde undgår du nemlig ubehagelige og pinlige lugtgener.

Du kan købe inkontinens bleer i nogle supermarkeder, på apoteket og på nettet.


1 kommentar til “Inkontinens bleer til voksne”

  1. jojo skriver:

    inkontinens er en tabubelagt sygdom, læste her http://www.amine.dk/wellness/63ac04a60d894802ad7de3b5ab850c62/Tabusygdom__Inkontinens.aspx at en undersøgelse viste at 60% lider af det! Så der er behov for at få fjernet tabuer omkring det. Indtil da er det fantastisk at man kan købe bleerne anonymt på nettet!

Skriv en kommentar