Links


Leksikon > Tøj, sko og smykker > Smykker > Gamle og antikke smykker

Gamle og antikke smykker

Gamle smykkerMange gamle smykker bliver ved med at være populære, da smykkemoden ikke ændrer sig konstant ligesom fx. tøjmoden gør det. Uanset om det drejer sig om ringe, armbånd, halskæder eller noget helt andet, så bliver de fleste typer smykker ved med at ligne sig selv.

Lidt ændre smykkemoden sig dog, så der er tydelige forskel på gamle smykker fra de forskellige tidsperioder. Smykker fra det attende århundrede ser fx. anderledes ud en smykker fra starten af det nittende århundrede. Disse forskeligheder er med til at gøre gamle smykker så charmerende, da de giver os en ide om hvordan folk gik klædt dengang.

Da gamle smykker er populære har de desværre også en tendens til at være relativt dyre. I modsætning til fx. almindelige guld og sølv smykker, så kan de jo ikke massefremstilles efter behov.

Heldigvis er det muligt at få fat i billige gamle smykker hvis du prøver at lede i brugtmarkeder som fx. det lokale loppemarked eller Den Blå Avis og Gul & Gratis. Det er nemlig tit billigere at købe gamle og antikke smykker af private end det er at købe dem af en guldsmed.


Skriv en kommentar