Leksikon > Diverse > Fester > Festtaler til fødselsdag, bryllup og andre fester

Festtaler til fødselsdag, bryllup og andre fester

Til en god fest hører der næsten altid en eller flere festtaler. Mange mennesker er nervøse for at skulle holde en tale, men heldigvis kan alle lære at rejse sig op og holde en god tale.

Forberedelse af festtaler

Det kræver noget forberedelse at holde en festtale, hvis man vil være sikker på at gøre det ordentligt og nyde at folk senere på aftenen kommer hen og siger tak.

Det kan være svært at finde inspiration til at skrive en god festtale. En god ide er derfor at starte i god tid og blot bruge et par uger på at skrive tanker og ideer ned som de kommer. På den måde får man hurtigt samlet sig en masse gode ideer, som så blot skal nummereres ifht. hvornår i talen man vil tale om de enkelte ting. Selve talen skriver man så omkring ideerne, hvilket oftest vil være overraskende let ifht. at stirre på et helt tomt ark papir.

Inden du skal holde en festtale bør man naturligvis øve sig, så man er sikker på sig selv og mere eller mindre kan teksten uden ad. Det er meget vigtigt at talen ikke lyder som en oplæsning, da det er en sikker måde at få folk til at miste opmærksomheden og begynde at kede sig.

Afholdelse af festtaler

TalerDet er ok at have sommerfugle i maven inden man skal holde en festtale. Selv professionelle talere har tit sommerfugle i maven inden de går igang.

Når man afholder din festtale skal man huske at kigge på folk fremfor på ens noter. Man skal prøve at virke selvsikker og se folk i øjnene uanset hvordan føler det går. Hvis man kigger allerede mulige andre steder hen eller begynder at tvivle på sine evner, så gør man blot situationen værre for dig selv.

Man kan også overveje at bruge nogle rekvisiter ifbm. festtalen. At have noget i hænderne er alletiders til at dæmpe en evt. nervøsitet, ligesom det kan give en et pusterum når folk’s opmærksomhed rettes mod rekvisitten.

Store overraskeler bør man vente med til sidst i talen, så man undgår at folk begynder at snakke mens man endnu ikke er færdig.


Skriv en kommentar